UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський доручив Міноборони й Генштабу пояснити введення "якихось дозволів" для військовозобовʼязаних

Президент України попросив більше не ухвалювати подібних рішень без його участі.

Президент України Володимир Зеленський вимагає від Міноборони й Генштабу роз'яснити рішення затвердити порядок отримання "якихось дозволів" для військовозобовʼязаних, призовників і резервістів. Про це він сказав у вечірньому зверненні.

Голова держави зазначив, що в суспільстві згадані норми викликали чимало суперечок. "Я бачу, що є різні оцінки такого рішення. Є нерозуміння і навіть обурення в суспільстві", – додав Зеленський.

Саме тому він доручив міністру оборони України, начальнику Генерального штабу та головнокомандуючому Збройних сил доповісти про всі подробиці на черговому засіданні ставки верховного головнокомандуючого 6 липня. Ця тема була визначена одним з пунктів порядку денного.

"Я обіцяю народу з цим розібратись. І прошу надалі Генеральний Штаб не ухвалювати без мене подібних рішень", – наголосив президент України.

Читайте також: Чи можна чоловікам пересуватися Україною: у Генштабі пояснили нюанси

Зеленський також згадав про нові удари російських окупантів по території нашої країни – Сумській, Миколаївській та Дніпропетровській областях. 

Він зазначив, що держава жодного дня не зменшувала та не збирається зменшувати свою дипломатичну активність, необхідну для отримання достатньої кількості просунутих протиракетних систем від партнерів.

“Завдання-максимум для нашої держави – вже цього року дати базову безпеку для українців, базовий захист від ракетних ударів. Але виконання цього завдання залежить не лише від нас, а й від розуміння партнерами наших фундаментальних потреб”, – пояснив очільник країни.

Крім того, президент розповів про участь із лідерками Молдови та Греції у форматі спеціальної конференції The Economist. За його словами, на 26-му щорічному заході слова “Україна” й “безпека” були головними.

“Для чого нам це потрібно? Наша держава потребує вже зараз визначеності з безпековим простором. Ми працюємо дуже активно над тим, щоб усі наші партнери і у Європі, і на інших континентах розуміли наше бачення безпекових гарантій”, – заявив Володимир Зеленський.

Раніше президент України під час щорічного урядового круглого столу пояснив, за якої умови Росія може припинити війну проти нашої держави.