UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський відреагував на ордери на арешт Шойгу та Герасімова

За словами президента, рішення суду свідчить про неминучість покарання російських керманичів.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Президент Володимир Зеленський привітав рішення Міжнародного кримінального суду (МКС) видати ордери на арешт колишнього міністра оборони Росії Сєргєя Шойгу та глави Генштабу РФ Валєрія Герасімова. У своєму Telegram глава держави підкреслив, що Україна сподівається побачити злочинців за ґратами.

Зеленський зауважив, що рішення МКС свідчить про неминучість покарання росіян за варварські ракетні атаки по цивільній інфраструктурі України. Ніяке звання в окупаційній армії не звільнить від відповідальності злочинців, підкреслив президент.

Він додав, що Україна очікує на нові ордери на арешт російського керівництва. За його словами, тільки так можна позбавити окупантів почуття безкарності, яке підживлює їхні злочини.

Читайте також: В Росії нагадали, що не визнають юрисдикції МКС

«Відповідальність — це єдиний спосіб покласти їм край», — підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, 25 червня МКС видав ордери на арешт Шойгу та Герасимова. Їх звинувачують у ракетних ударах по енергетичній інфраструктурі України в період щонайменше з 10 жовтня 2022 року до 9 березня 2023 року.

Раніше ордери на арешт Шойгу та Герасимова прокоментував генпрокурор України Андрій Костін. Він заявив, що це «значущий крок» до забезпечення відповідальності росіян за вчинені злочини.