UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський: Україна – це лише перше поле бою, на яке вийшла Росія, і саме в Україні треба її перемогти

Європейська політична спільнота має реальну нагоду стати спільнотою світу.  

Європейська політична спільнота має реальну нагоду стати європейською спільнотою світу.

Про це заявив, виступаючи з відеозв'язку на саміті Європейського політичного співтовариства (European Political Community) у Празі, президент України Володимир Зеленський.

"Наші позиції зараз досить сильні, щоб спрямувати всю можливу міць Європи на завершення війни та гарантування довгострокового миру – для України, Європи, світу", — підкреслив він.

За словами Зеленського, Україна – це лише перше поле бою, на яке вийшла Росія. І саме в Україні треба її перемогти.

"За 225 днів повномасштабної війни ми вже показали, що Європа може впливати на питання війни та миру. А тепер – усі разом – ми маємо зробити так, щоб формулу війни було повністю заблоковано, а формулу миру – повністю реалізовано", — закликав президент України

"Тож зробимо це! Нехай сьогоднішній день стане початковою точкою. Точкою, від якої Європа та весь вільний світ пройдуть у гарантований світ для всіх нас. Це можливо", - наголосив український президент.

6 жовтня у Празі відкрився настановний саміт Європейського політичного співтовариства, покликаного об'єднати всі країни Європи, у тому числі й ті, що не входять до ЄС. На саміт прибули лідери 44 держав.

Україну представляє прем'єр-міністр Денис Шмигаль.