UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський: Україна ще ніколи не була так близько до НАТО, як сьогодні

"Я вважаю, що ми повинні зробити все, щоб відкрити цей шанс".

Президент України Володимир Зеленський у межах зустрічі з українською громадою у Нью-Йорку розповів про шлях нашої держави до перемоги, а також членство у Північноатлантичному альянсі. Про це повідомляє пресслужба українського лідера.

"По-перше, дякуємо нашій громаді за запрошення. За цю можливість не тільки поспілкуватися, а, буду відвертим, за це задоволення. Часу на мистецтво зовсім мало, і хочу вам подякувати за ці хвилини. Задоволення від того, що справді така промоція української ідентичності", – зазначив Зеленський.

За його словами, українська громада весь час допомагає зберігати увагу США до України, і закликав продовжувати цю роботу.

Глава держави, зокрема, розповів про кроки, які робить наша держава заради перемоги та відновлення справедливого миру, а також про мету візиту до США та питання далекобійних ударів по території РФ.

"Спочатку всі боялися про це говорити, потім, коли ми порушували це питання, нам легко натякали, що невчасні питання й дуже небезпечні. А сьогодні ми вже, чесно кажучи, приїхали по позитивні відповіді. Хоча здається, що це неможливо. А я вважаю, що ми повинні зробити все, щоб відкрити цей шанс", – сказав президент.

Читайте також: Зеленський заявив, що завершення війни "ближче, ніж очікують"

"Я вважаю, що Україна ще ніколи не була так близько до Альянсу, як сьогодні. Це правда. Трішки ще рішучості – і все вийде", – додав він.

Нагадаємо, в офісі президента підтвердили те, що у плані перемоги України міститься пункт про запрошення України стати членом НАТО. Там наголосили, що цей документ містить чітке бачення кроків, необхідних для забезпечення справедливого й тривалого миру, та включає військову і дипломатичну стратегії.