UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський: Україна не отримувала від партнерів розвіддані про плани РФ щодо вторгнення

Були лише публічні попередження. 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що наші партнери попереджали Київ про те, що Росія готує повномасштабний наступ на Україну, але не давали розвідданих про майбутні кроки агресора, які б це підтверджували, й на основі яких українська сторона могла б будувати плани щодо свого захисту. Про це він сказав під час інтерв'ю Financial Times.

"Нам ніхто не показував конкретних матеріалів, які б говорили, що вони будуть з того чи іншого напрямку", - сказав Зеленський.

Президент додав, що він неодноразово намагався додзвонитися до Владіміра Путіна напередодні вторгнення, аби поговорити й зазначити, що це буде "великою помилкою, великою трагедією". Та Путін на такі дзвінки не відповідав.

"Ми боремося з божевільними", — говорить Зеленський про російське керівництво.

Він наголошує, що Україна повинна звільнити усі свої території. Якщо цього не станеться, війна повториться. Але успіх контрнаступу залежить від кількості сучасної зброї, яку готові надати нам партнери, й насамперед мова йде про США. 

Читайте також: Україна має стати великим Пунктом незламності: Зеленський закликав українців до єдності

Які висновки і прогнози можна зробити з аналізу наступальних операцій осінньої фази війни? Чи має Україна шанс звільнити усі окуповані ворогом території і що є ключовою передумовою для повномасштабної перемоги?  Читайте в статті генерала Сергія Савченка "Херсон наш. Що далі?"