UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський у Києві зустрівся з двопартійною делегацією Конгресу США

Вони обговорювали посилення української ППО.

Президент Володимир Зеленський провів зустріч у Києві із двопартійною делегацією американського Конгресу. Вони разом обговорювали оборонні потреби України, зокрема посилення ППО та розширення тренувальних місій українських пілотів і техніків у США, повідомив офіс президента. 

Зазначається, що до складу делегації входять Дональд Норкросс, Селеста Мелой та Джеймс Панетта. Вони відвідали Київ та Одесу. Зеленський на зустрічі відзначив важливість підтримки Сполучених Штатів, зокрема постачання літаків F-16.

Читайте також: Зеленський анонсував нові пакети, які посилять Україну восени

"Дякую американському суспільству за важливу допомогу Україні із самого початку цієї війни. Ми вдячні Президенту Джозефу Байдену, обом палатам Конгресу та обом партіям. І ми високо цінуємо рішення Конгресу щодо підтримки нашої армії", — заявив президент.

Також повідомляється, що сторони обговорювали євроінтеграцію України. Зеленський подякував Сполученим Штатам за підготовку першого Саміту миру та розповів про імплементацію формули миру. 

Нагадаємо, у липні до України приїжджала делегація американських конгресменів, до складу якої входили Бетті МакКоллум, Ронні Джексон, Тоні Гонзалес та Джон Джойс. Також разом з ними українську столицю відвідав голова Комітету з питань розвідки Палати представників Конгресу США Майк Тернер.