UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський сьогодні збирає енергетичну Ставку. Можливі кадрові рішення — джерела

До початку засідання він ще матиме можливість переконатися, в якому обсязі уряд виконав доручення про захист енергооб'єктів. 

Сьогодні о 15:30 президент Володимир Зеленський збере чергове засідання Ставки Верховного головнокомандувача, яке буде стосуватися ситуації в енергосистемі. Джерела ZN.UA в уряді стверджують, що після нього, можливо, Зеленський оголосить про нові кадрові рішення. 

Це пов'язано з тим, що Кабмін провалив доручення президента про захист енергооб'єктів. Втім, у багатьох місцях під час сьогоднішньої атаки цей захист таки спрацював. До 15:30 у Зеленського ще буде час розібратися й отримати реальну картину.

А про те, що уряд провалив доручення президента, повідомив засновник MS Capital Максим Шкіль. В інтерв'ю "Економічній правді" він заявив, що на сьогодні захист енергетичних об'єктів в необхідному обсязі не виконаний.

"Той захист, який сьогодні побудований, у великій мірі зроблений на ентузіазмі та відповідальності будівельних підрядних організацій", — пояснив Шкіль, додаючи, що захист від БпЛА (2-й рівень) профінансований на 50% від загальної потреби, а від ракет (3-й рівень) — на 10%. 

Він також наголосив, що в уряді контроль і відповідальність за виконання цього доручення лежить на прем'єр-міністрі Денисові Шмигалю. 

"Я думаю, що президенту про ситуацію не доповідають, можливо, вони показують фотографії 2-го рівня захисту і кажуть, що це 3-ій рівень. Вони ж не розповідають, що 2-ий рівень захисту недофінансований, а третій рівень – практично взагалі не профінансований", – висловив свою думку Шкіль.