UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський розповів, скільки територій ЗСУ звільнили на сході України за останній тиждень

Також президент підбив проміжні підсумки поточної наступальної операції.

Протягом поточного тижня українські бійці звільнили від російських окупантів уже 776 квадратних кілометрів територій на сході нашої країни, включаючи 29 населених пунктів, шість із яких – у Луганській області. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні

За його даними, загалом від початку останньої наступальної операції ЗСУ встановили контроль вже над 2434 квадратними кілометрами української землі та 96 нашими населеними пунктами. 

"Хороші результати є й на півдні України за цей тиждень. Щоденно звільняємо і там нашу землю, наших людей від псевдореферендуму. Обов’язково дійдемо і до земель, які були окуповані Росією раніше", – зазначив голова держави.

Читайте також: Українські військові звільнили від окупації понад 2 400 кв. кілометрів на Херсонщині

За героїчні зусилля щодо звільнення від армії РФ територій України Зеленський сьогодні відзначив бійців 92-ї окремої механізованої бригади, 81-ї окремої десантно-штурмової бригади та 25-ї окремої повітряно-десантної бригади.

Він додав, що протягом 225 днів повномасштабної війни РФ проти нашого народу державними нагородами було відзначено вже 29 887 захисників, а 178 отримали звання Героїв України.

"Такий масштаб мужності і героїзму наших бійців однозначно свідчить на користь того, що Україна переможе, її не зупинити. Кожен з російських ударів, усі прояви російського терору – проти Запоріжжя, проти Харкова, проти Миколаєва, проти Донбасу та всіх інших наших територій – тільки доводять, що звільнення всієї нашої землі – це єдиний фундамент миру й безпеки для всіх українців", – підсумував президент України.

Нагадаємо, що кількома годинами раніше голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив про звільнення сьомого населеного пункту Луганщини.