UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський розповів про найгарячіші точки на українському фронті

Також президент розповів про наслідки авіаудару Росії по Чорткову Тернопільської області 

Росіяни активно атакують позиції ЗСУ на кількох напрямках на Донбасі, зазнаючи великих втрат. І Росія продовжує тероризувати українців ракетними ударами. Про це у своєму вечірньому відеозверненні у 109-й день визвольної війни українського народу розповів президент Володимир Зеленський.

«Ключова тактична мета окупантів не змінилася. Вони тиснуть у Сєвєродонецьку, там тривають дуже жорстокі бої – буквально за кожен метр. А також тиснуть у напрямку на Лисичанськ, Бахмут, Слов'янськ тощо. Російська армія пробує завести на Донбас резервні сили. Але які в них можуть бути резерви зараз? Схоже, спробують кинути в бій слабо підготовлених строковиків і тих, кого зібрали шляхом прихованої мобілізації. І це означає лише одне: Росія ще в червні може перетнути межу в 40 тисяч своїх втрачених військових», – сказав Володимир Зеленський.

Також президент розповів про наслідки ракетного удару по місту Чортків на Тернопільщині минулої ночі, від якого постраждали 22 людини, зокрема дитина

«Після ракетного удару по Тернопільській області в лікарнях досі перебувають десять людей. Не було жодного тактичного чи стратегічного сенсу в цьому ударі, як і в абсолютній більшості інших російських ударів. Це терор, просто терор, – Серед постраждалих – дівчинка, їй 12 років, вона з Харкова. Вона поїхала на Тернопільщину, щоб урятуватися від російської армії. І саме такі факти тепер визначатимуть сприйняття Росії у світі. Не Петро І чи Лев Толстой, а діти, поранені та вбиті російськими ударами».

Читайте також: Бої за Сєвєродонецьк тривають, примусово мобілізовані з окупованих територій відмовляються воювати за РФ - Генштаб

Нагадаємо, у вчорашньому відеозверненні Зеленський сказав, що Україна по праву має стати частиною об’єднаної Європи і це навіть зрозуміли окупанти, які насправді цього дуже бояться і саме за європейські прагнення тероризують українців.