UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський розповів про плани щодо побудови великого військово-морського флоту, які поділив на три етапи

У Бердянську повинні побудувати військово-морську базу. 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що до 2035 року в Україні має бути побудовано великий військово-морський флот. Під час інтерв'ю з журналістами в Криму він розповів, що наразі для цього вже створюється відповідна інфраструктура.

"Щодо нашого військово-морського флоту — зараз у нас є три етапи. До 2035 року — будівництво великого флоту. Перший етап ми будемо бачити в реальності — він точно буде до 2024 року. Другий етап вкладається до 2030 року, третій — до 2035 року", – розповів Зеленський.

Президент також анонсував будівництво великих військово-морських баз, перша з таких буде у Бердянську. 

"У мене буде зустріч з президентом США, і розбудова ВМС є частиною нашої зустрічі і частиною саміту "Кримської платформи", — повідомив Зеленський, додаючи, що питання розблокування Чорноморського й Азовського узбереж є частиною деокупації Криму.

Президент зазначив, що сьогодні країна збільшує кількість союзників по НАТО в акваторії Чорного й Азовського морів.

"Це не тільки питання Sea Breeze, це і ставлення, і постійна робота, співпраця нашого Міністерства оборони зі США та країнами Євросоюзу. Також у нас є реальні домовленості в цьому напрямі з Туреччиною та Великою Британією", — резюмував президент.

Читайте також: Кораблі флоту РФ підтвердили свої агресивні наміри в акваторії Чорного моря

Раніше повідомлялося, що Британія планує передати Україні два бойові кораблі.

Від США ми можемо отримати три катери типу Island. У листопаді 2019 року ВМС України вже отримали два судна цього типу - P190 "Слов’янськ" і P191 "Старобільськ".