UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський розповів, чи вплине на роботу Telegram затримання Дурова

Президент також висловився щодо ініціативи з блокування месенджера.

Президент Володимир Зеленський заявив, що не читав законопроєкт щодо заборони в Україні Telegram. За його словами, він взагалі обережно ставиться до таких заборон.

«Не можу вам коментувати цей законопроєкт, тому що не читав. Почитаємо – зрозуміємо. Я в цілому дуже обережно ставлюся до регулювання таких процесів. Бо ГУР попросив це, інша розвідка щось ще, потім Служба безпеки – третє. Потім правоохоронні органи підтягнуться і можна все зарегулювати. Хоча не можу критикувати законопроєкт, бо не читав», – зазначив Зеленський у відповідь на прохання розповісти про ставлення до ініціативи заборонити Telegram, адже Головне управління розвідки Міноборони заявляло про загрозу від месенджера для держави.

Що стосується арешту засновника Telegram Павла Дурова, то за словами президента, це не вплинуло на роботу додатка.

«Не знаю деталі цієї справи, скажу відверто. І, думаю, що ніхто не знає», – додав Зеленський.

Читайте також: У Telegram опублікували офіційну заяву щодо затримання Павла Дурова

Раніше очільник ГУР МОУ Кирило Буданов заявляв, що Telegram є величезною проблемою для України. Однак, за його словами, блокування анонімних Telegram-каналів лише тимчасово може вирішити ситуацію.

Нагадуємо, Павла Дурова заарештували і помістили під варту 24 серпня 2024 у французькому Ле Бурже. Це сталося в рамках судового розслідування, розпочатого 8 липня 2024 року, після попереднього розслідування, проведеного за власною ініціативою відділом боротьби з кіберзлочинністю прокуратури Парижа. Прокуратура висунула обвинувачення за 12 статтями.