UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський провів засідання Ставки: які питання обговорювали

На Ставці проаналізували ефективність Повітряних сил.

Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 9 січня, провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. На ставці були особисто присутні командувачі основних напрямків та операцій, повідомив президент у Telegram.

Читайте також: Ігнат про повітряні атаки РФ: «Окупанти робитимуть все для того, щоб завдати якомога більше шкоди»

“Важлива Ставка. Разом з ними, Генштабом, Міноборони, Мінстратегпромом і Мінцифрою в усіх деталях розібрали тему забезпечення фронту снарядами та дронами. Фактичні витрати, щоденна потреба, розподіл між підрозділами”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на Ставці було систематизовано теперішні та майбутні контракти, допомогу від партнерів, відкриття нових ліній власного виробництва озброєння. Зеленський додав, що триває робота щодо забезпечення українських воїнів усім необхідним для виконання завдань.

Читайте також: СБУ викрила в Хмельницькому чоловіка, який в реальному часі опублікував відео атаки російських дронів

“Інша важлива тема – ППО. Проаналізували останні російські удари та ефективність Повітряних сил”, – розповів Зеленський. 

Президент зазначив, що на Ставці було узгоджено кроки щодо посилення захисту міст, громад, підприємств та об’єктів критичної інфраструктури.

Нагадаємо, у ніч на 8 січня росіяни вкотре завдали масованого удару по Україні крилатими, авіаційним, балістичними, зенітними керованими ракетами та ударними БпЛА. Наші сили протиповітряної оборони збили вісім дронів та 18 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.