UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський про цьогорічне святкування Рош ха-Шана: «Довелося застосувати сувору політику захисту»

Глава держави зазначив, що туристів не лише з Ізраїлю, але й з усього світу дуже раді бачити в Україні.

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що йому дуже шкода, що цьогорічне святкування Рош ха-Шана пройде для хасидів-паломників з певними обмеженнями і неприємними наслідками. Попри це, захист здоров’я українців та туристів, які приїжджають до України, залишається основним пріоритетом, особливо в часи пандемії коронавірусу. Про це президент заявив в інтерв’ю виданню The Jerusalem Post, повідомляє «РБК Україна».

Глава держави зазначив, що туристів не лише з Ізраїлю, але й з усього світу дуже раді бачити в Україні.

"На жаль, у цьому році через COVID-19 нам на прохання Ізраїлю довелося застосовувати сувору політику щодо захисту безпеки як громадян України, так і наших відвідувачів з усього світу", - сказав Зеленський.

Читайте також: Прибрали лазівку для хасидів: Кабмін додатково посилив заборону на в'їзд в Україну

В Умані і в самій Черкаської області розробляють систему правил дотримання карантину під час паломництва хасидів. Для оперативного реагування на виниклі скарги городян вже відкрито "гарячу лінію".

Президент України Володимир Зеленський 28 серпня заявив, що святкування свята Рош ха-Шана в Умані в цьому році є неможливим.

Десятки тисяч хасидів щорічно з'їжджаються до Умані, щоб відвідати могилу рабина Нахмана з Брацлава, який відродив хасидський рух і помер в 1810 році.

Президент України раніше обговорив ситуацію з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху, і, за даними глави ізраїльського уряду, в Україні щорічно тільки з Ізраїлю приїжджають на Рош ха-Шана близько 8 000 віруючих.

На прохання глави ізраїльського уряду, в Україні ухвалили рішення, згідно з яким прибуття паломників на святкування Рош ха-Шана в 2020 році в Умань буде обмежено.

У 2020 році святкування Рош ха-Шана припадає на 18-20 вересня.