UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський призначив оргкомітет зі створення меморіалу "Бабин Яр"

Головами оргкомітету обрані Денис Шмигаль та Андрій Єрмак.

Президент Володимир Зеленський 15 грудня підписав указ №567 про заходи у зв'язку з 80-ми роковинами трагедії Бабиного Яру і додаткові заходи щодо дальшого розвитку Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр".

Згідно з документом, співголовами організаційного комітету з питань перспективного розвитку заповідника визначені прем'єр-міністр Денис Шмигаль і керівник Офісу президента Андрій Єрмак. До складу оргкомітету також увійшли екс-президент Леонід Кравчук, Дмитро Гордон, Севгіль Мусавева і Ксенія Василенко (Соня Кошкіна).

Читайте також: Меморіал Голокосту «Бабин Яр» представляє першу інтерактивну аудіовиставу «29/09» про трагедію Бабиного Яру

Крім того, Зеленський підтримав ініціативу громадськості та благодійників зі створення в Києві в урочищі Бабин Яр однойменного меморіалу Голокосту.

Кабінету міністрів президент доручив затвердити план заходів у зв'язку з 80-ми роковинами трагедії, передбачивши вирішення нагальних питань розвитку історико-меморіального заповідника, зокрема установку композиційних елементів Алеї Праведників, розширення зон охорони заповідника та завершення облаштування музею пам'яті жертв Бабиного Яру в будівлі по вулиці Іллєнко, 44.

Раніше повідомлялося про те, що Центр «Бабин Яр» і уряд України підписали меморандум про співпрацю.