UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський призначив нового держуповноваженого АМКУ

Ним став колишній підлеглий чинного очільника АМКУ.

Президент Володимир Зеленський призначив новим державним уповноваженим Антимонопольного комітету України Дениса Клюшникова. Відповідний указ опубліковано на сайті офіс президента.

«Призначити Клюшникова Дениса Геннадійовича державним уповноваженим Антимонопольного комітету України», – йдеться в указі №852/2023.

Денис Клюшников народився 14 квітня 1978 року в Іловайську Донецької області. Одружений, має двох дітей.

 У 1999 році новий держуповноважений АМКУ закінчив Донецький державний інститут здоров'я, фізичного виховання і спорту за спеціальністю «Олімпійський і професійний спорт». У 2006 році здобув кваліфікацію юриста у Національній юридичній академії України імені Ярослава Мудрого.

Читайте також: АМКУ хоче розширити перелік банків, котрі виплачуватимуть пенсії та різні види соціальної допомоги

З 2002 по 2005 Клюшников був приватним підприємцем в Іловайську.

З 2007 року він працював в органах прокуратури Донеччини. Там він був:  

З 2016 року Клюшников працював в органах прокуратури Київської області, де був прокурором відділу та слідчим в особливо важливих справах. З 2018 року він працював в органах Генпрокуратури, де був слідчого, старшим слідчим у важливих справах та прокурором відділу.

У 2019 році Клюшников став заступником голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації. Зокрема, Клюшников був заступником Павла Кириленка, який зараз обіймає посаду глави АМКУ.

Нагадаємо, 22 грудня, звільнив державного уповноваженого Антимонопольного комітету України Максима Сандигу. Він обіймав цю посаду чотири дні. Іншим указом Зеленський призначив Максима Сандигу заступником голови Антимонопольного комітету України-державним уповноваженим.