UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський присвоїв Героя України Буданову та підполковнику Агеєву

Обидва отримали орден «Золота Зірка».

Зеленський присвоїв очільнику Головного управління розвідки Міноборони Кирилу Буданову звання Героя України. Відповідний указ опублікували на сайті офісу президента.

«За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю: присвоїти звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» Буданову Кирилу Олексійовичу — генерал-лейтенанту», – йдеться в указі №56/2024.

Крім того, Зеленський присвоїв звання Героя України підполковника В’ячеславу Агеєву.

«За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю: присвоїти звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» Агеєву В’ячеславу Ігоровичу — підполковнику», – вказано в указі №56/2024.

Читайте також: Залужний – все: реакції на відставку головкома ЗСУ

Нагадаємо, Зеленський також присвоїв Героя України Валерію Залужному, якого напередодні президент звільнив з посади головнокомандувача ЗСУ. На його місце  призначили генерал-полковника Олександра Сирського новим головнокомандувачем ЗСУ.

Глава держави додав, що до керівництва Збройними Силами України приступає нова управлінська команда. Водночас Зеленський зазначив, що запропонував Валерію Залужному й надалі бути в команді.