UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський прибув до Вашингтона: про що домовлятиметься українська делегація

Українська делегація вшанувала пам’ять жертв Голодомору.

© Офіс президента України
© Офіс президента України
© Офіс президента України
© Офіс президента України
© Офіс президента України
© Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський у вівторок, 9 липня, прибув до Вашингтона, де сьогодні розпочинається 75-й саміт НАТО.

“Сьогодні й у наступні дні працюватимемо на саміті НАТО. Починаємо роботу у Вашингтоні зі вшанування пам’яті всіх наших людей, чиї життя забрав Голодомор 1932–1933 років”, – йдеться у повідомленні Зеленського в Telegram. 

Читайте також: Під час саміту НАТО Зеленський зустрінеться зі спікером Палати представників США Джонсоном

За його словами, у Вашингтоні делегація добиватиметься передачі для України більшої кількості ППО. 

“Я впевнений, що буде. Б’ємося за більшу кількість літаків. F-16. Боремось, щоб були. Б’ємося за додаткові гарантії безпеки для України – а це зброя й фінанси, політична підтримка. Б’ємося за необхідні рішучі дії Америки та Європи – те, що зміцнить наших воїнів”, – розповів Зеленський у вечірньому зверненні. 

Глава держави наголосив, що потрібно робити все для того, щоб російський терор програв. І це потрібно не лише Україні, але й кожному партнеру.

Нагадаємо Володимир Зеленський у вівторок ввечері виступить із промовою в Інституті Рональда Рейгана у Вашингтоні. Очікується, що НАТО не запрошуватиме Україну стати членом цього року. Водночас за попередніми даними у спільному комюніке йтиметься,  що шлях України до членства є «незворотним». При цьому США вимагали внести фразу про обов’язковість антикорупційних реформ на цьому шляху.