UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський позбавив українського громадянства 13 представників УПЦ МП – ЗМІ

У ЗМІ назвали імена двох із 13 представників УПЦ МП, у яких забрали українські паспорти.

Президент України Володимир Зеленський позбавив українського громадянства 13 представників УПЦ МП, пише LB.ua з посиланням на джерела. Відповідний указ глава держави підписав ще 28 грудня 2022 року.

Вказано, що документ не опублікували, адже в ньому міститься персональна інформація. За даними видання, серед тих, кого позбавили громадянства України, опинився й митрополит Тульчинський і Брацлавський Іонафан, якому СБУ вручило підозру у державній зраді. Як зазначили в ЗМІ, є інформація, що він є власником російського паспорта. 

Також без українського громадянства залишився вікарій Тульчинської єпархії, єпископ Ладижинський Сергій. Він є дуже наближеною до Іонафана людиною.

Читайте також: В СБУ показали, що знайшли в церквах УПЦ МП під час обшуків

Нагадаємо, у жовтні Служба безпеки України провела обшуки у митрополита Російської православної церкви Іонафана –  Анатолія Єлецького. Спецпризначенні проводили слідчо-оперативні заходи за статтею 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками.