UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський попросив Макрона допомогти захисту українського неба

Президенти України та Франції зустрілися Парижі.

Вчора, 14 травня, у Парижі відбулася зустріч президента України Володимира Зеленського з президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном. У центрі уваги тут було надання Францією військової допомоги Україні, зокрема для захисту українського неба. Про це повідомляє Офіційне інтернет-представництво президента України.

Володимир Зеленський висловив сподівання, що Франція підтримає принципове спільне рішення союзників щодо формування «коаліції винищувачів», на яке вже тривалий час очікує Україна. Також було обговорено практичну взаємодію з Французькою Республікою для посилення потенціалу сил оборони України, необхідного для ефективного контрнаступу й звільнення окупованих територій.

Читайте також: Зеленському вручили премію Карла Великого у Німеччині

Під час зустрічі було також окремо обговорено питання підтримки Францією європейської та євроатлантичної інтеграції України. Володимир Зеленський окремо наголосив, що наша держава очікує на конкретні політичні рішення Вільнюського саміту НАТО у відповідь на заявку України на членство в Альянсі.

Раніше повідомлялося, що президент України під час перебування у Німеччині заявив, що не бачить причин для України не вступати до НАТО та закликав якомога швидше прийняти нашу державу до Альянсу.