UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський показав цінний подарунок від загиблого міністра Монастирського (фото)

Він розповів, що у його кабінеті досі стоїть крісло, в якому зазвичай сидів очільник МВС, додавши, що той був для нього близькою людиною. 

Президент України Володимир Зеленський розповів, що міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, який трагічно загинув під час авіатрощі у Броварах, вручив йому цінний подарунок - копію меча гетьмана Петра Сагайдачного. Під час документального фільму "Щоденник Монастирського" він зауважив, що міністр замовив меч спеціально для нього, адже, на його думку, такий "повинен був бути у президента країни, який бореться проти російської агресії". 

"Є один подарунок, який він мені подарував у час війни. Це копія меча гетьмана Сагайдачного. Там написано, що в час російсько-української війни це був від нього подарунок, такі у нас роблять на заході України, мені здається, а він спеціально мені замовив його, - розповів глава держави. - Я йому сказав: "Ти знаєш, мені здається, може у нас буде час, коли ми отримаємо в державу не тільки копію, копія залишиться мені, а може буде оригінал. Він сказав: "Обов'язково. Коли ми переможемо "руських", обов'язково всі нам будуть привозити оригінали". 

[pics_lr left="https://zn.ua/img/forall/u/14/8/Знімок екрана 2023-11-18 о 15.26.29.png" ltitle="" right="https://zn.ua/img/forall/u/14/8/Знімок екрана 2023-11-18 о 15.26.35.png" rtitle="undefined"]

Зеленський також розповів, що у його кабінеті є також крісло, у якому під час нарад завжди сидів Монастирський. Щоправда, тепер у нього виникають дивні відчуття, коли туди сідає хтось інший. Також президент наголосив, що міністр був для нього близькою людиною, позаяк входив у вузьке коло тих, хто був поруч на початку повномасштабної війни. 

Читайте також: У Раді інціюють перейменування однієї з вулиць Києва на честь загиблого Дениса Монастирського

Нагадаємо, вранці 18 січня у Броварах Київської області зазнав аварії вертоліт ДСНС - він впав на дитячий садочок. На борту було дев'ятеро людей, серед яких й керівництво МВС - міністр Денис Монастирський, перший заступник Євген Єнін та держсекретар відомства Юрій Лубкович. Усі вони загинулиЗагалом виявлені тіла 14 загиблих, серед них одна дитина.