UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський, перебуваючи в Херсонській області, зробив заяву щодо Криму

Загальне завдання центральної та місцевої влади максимально розкрити потенціал регіону, вважає президент.

Сьогодні, 20 серпня, президент України Володимир Зеленський взяв участь у представленні Стратегії розвитку Херсонської області на 2021-2027 роки в рамках поїздки в регіон.

Про це повідомляється на сайті глави держави.

"Стратегія кожної області створюється не в високих столичних кабінетах, а безпосередньо на місці подій, в постійному діалозі з людьми", - підкреслив Зеленський.

На думку президента, спільне завдання центральної та місцевої влади і всіх громадян - максимально розкрити потенціал регіону і подолати виклики, що стоять перед ним.

"Херсонщина має неймовірний потенціал в агропромисловості, туризмі, відновлюваної енергетики, транспортній сфері. Херсонська земля неймовірно родюча", - зазначив президент.

Херсонська область межує з окупованих Кримом, і Зеленський впевнений, що півострів обов'язково повернеться в Україну.

Читайте також: Правозахисники звернулися до Зеленського для недопущення тиску на заступника генпрокурора Мамедова

"Я впевнений, коли поруч з ним буде квітуча, сяюча, успішна Херсонщина - це повернення відбудеться значно швидше", - підкреслив Зеленський.

Представляючи Стратегію розвитку Херсонської області, голова обласної державної адміністрації Юрій Гусєв зазначив, що однією з перспективних галузей регіону є сільське господарство і, зокрема, напрям зрошення може отримати додатковий імпульс після реалізації земельної реформи в Херсонській області.

Гусєв також відзначив великий потенціал у галузі туризму, суднобудування і значні інфраструктурні можливості.

Нагадаємо, деяким категоріям українців дозволять перетинати адмінграніцу з анексованим Кримом, незважаючи на обмеження в роботі пунктів пропуску.

Раніше ZN.UA писало, що про Чорноморський регіон все більш тривожно згадується в повідомленнях світових ЗМІ. Агресія РФ проти Грузії в 2008 році, проти України - в 2014-му, мілітаризація Росією Чорного моря і її підривна діяльність в країнах регіону різко знизили рівень безпеки, довіри і співробітництва. У регіоні відсутні масштабні багатосторонні економічні проекти. Детальніше в матеріалі "Шанс на пробудження після летаргії".