UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський отримав нагороду Американської академії досягнень The Golden Plate Award

Нагородою понад 60 років відзначають успішних людей у різних галузях.

Президент України Володимир Зеленський під час свого візиту до США отримав нагороду Американської академії досягнень The Golden Plate Award («Золота тарілка»). Про це голова держави повідомив у Telegram.

«Упродовж 60 років нею відзначають за внесок у розвиток людства. За винахідливість, яка може бути реалізована лише в умовах свободи. Сьогоднішній світ не дозволяє нам програти жодної битви, коли на одному боці – свобода, а на іншому – усе те, чого ми ніколи не побажали б своїм дітям. Нам усім потрібна перемога. І ми всі знаємо чому», – підписав Зеленський відео зі свого виступу.

Американська академія досягнень – це неприбуткова освітня організація, яка відзначає найбільш успішних людей у різних галузях. Вона проводить Міжнародний саміт досягнень, який завершується церемонією нагородження. Тоді ж до академії приймають нових членів.

Перший Міжнародний саміт досягнень Академія провела 9 вересня 1961 року. Серед нагороджених на церемонії відкриття були інженери Чарльз Старк Дрейпер і Келлі Джонсон, генерал Дуглас Макартур і кінорежисер Вільям Вайлер. Загалом серед відомих лауреатів премії:

Читайте також: "Опинимось у дуже довгій війні": Зеленський розповів, що буде, якщо США не підтримають план перемоги

Нагадаємо,  26 вересня у Вашингтоні запланована зустріч Володимира Зеленського з президентом США Джо Байденом. За даними Bloomberg, український президент представить очільнику Білого дому документ, що окреслює шлях України до членства в Європейському Союзі. Також, як зазначили у виданні, Зеленський під час зустрічі з Байденом планує порушити питання про офіційне запрошення України до НАТО та забезпечення стабільних поставок сучасної зброї.

Водночас The Times пише, що Зеленський у Вашингтоні проситиме західних партнерів про гарантії безпеки на кшталт пакту про взаємну оборону в рамках членства в НАТО. Вказано, що це один із пунктів мирного плану, який український президент представить Байдену.