UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський обговорив із президентами Польщі та Словаччини складну ситуацію на фронті

Володимир Зеленський подякував Анджею Дуді та Зузані Чапутовій за підтримку України на шляху отримання статусу кандидата в члени ЄС.

Президент Володимир Зеленський провів онлайн-зустріч із президентом Польщі Анджеєм Дудою та президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою. Відео зустрічі опубліковано на Telegram-каналі Зеленського.

«Польща і Словаччина з перших днів війни допомагають нашій армії та українцям, які були змушені поїхати за кордон. Дякую Анджею Дуді та Зузані Чапутовій за цю важливу підтримку й потужне адвокатування в країнах – членах ЄС євроінтеграційного руху України», – зазначив Зеленський.

Український президент розповів про складну ситуацію на фронті. Він також повідомив Чапутовій та Дуді, що в РФ проводиться прихована мобілізація для поповнення окупаційно-загарбницьких сил.

Читайте також: Словаччина передасть Україні самохідні гаубиці Zuzana 2

Раніше повідомлялося, що президент Польщі Анджей Дуда 8 червня розпочав серію візитів країнами Південної Європи, в межах яких хоче переконати їх підтримати швидке надання Україні статусу кандидата на членство в Європейському Союзі. 

До лідера Польщі в турі також мала доєднатися президентка Словаччини Зузана Чапутова. Однак, як зазначається, вона не зможе поїхати через позитивний тест на коронавірус.