UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський назвав зростання захворюваності на коронавірус в Україні політичною ейфорією

"Ми бачимо соціологію, який вплив має ця політична ейфорія, цей політичний цирк". 

Президент України Володимир Зеленський вважає, що зростання захворюваності на коронавірус в Україні, яке спостерігаємо впродовж останніх днів, можна пояснити політичними активностями напередодні місцевих виборів. Тому кількість нових випадків і збільшилася на понад тисячу відсотків. 

Зеленський зазначив, що Україні вдалося зупинити першу хвилю, проте саме через початок передвиборчої кампанії цифри захворюваності почали зростати. 

"Ми бачимо соціологію, який вплив має ця політична ейфорія, цей політичний цирк. Вони (політики - ред.) хочуть подобатися всім людям, які живуть в тому чи іншому місті, населеному пункті. Але зараз ми бачимо понад 4 тисячі (хворих коронавірусом - ред). Це іграшки, які більш ніж на тисячу відсотків збільшили кількість хворих", - сказав Зеленський.

Читайте також: Чому люди втрачають віру в ефективність карантинних обмежень для боротьби з COVID-19 — Bloomberg

Раніше голова Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов заявив про те, що Україна веде переговори про можливість закупівлі вакцини проти COVID-19 з компаніями AstraZeneca і китайським виробником вакцин. Крім того, Україна розраховує на 8 млн доз вакцин в рамках глобальної ініціативи COVAX.

Щоправда, за словами Степанова, вакцини від коронавірусу COVID-19, отриманої в межах міжнародної ініціативи COVAX, вистачить лише для 20% населення України.