UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський назвав три пункти від яких залежить ситуація на фронті

За словами Зеленського, найважливіша поставка конкретного озброєння.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що стабілізація на фронті, потужність української армії, перехоплення ініціативи у російських військ та проведення контрнаступів залежать від трьох важливих пунктів. Про це заявив Зеленський під час пресконференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

За словами Зеленського, перший пункт - це затвердження фінансової допомоги з боку партнерів, зокрема США, другий – вчасна передача зброї Україні та третій – постачання ЗСУ визначеної зброї.

Читайте також: Американська допомога уже почала надходити в Україну – Зеленський

Як зауважив президент перший пункт був дуже складним, але він виконаний.

“Є пакет, є фінансова підтримка. Це значить, що ми можемо розраховувати на ці гроші", – сказав Зеленський.

Водночас глава держави не бачить позитиву у другому пункті. Однак, за словами Зеленського, поставки все трішки розпочалися але їх потрібно прискорити.

Зеленський наголосив, що третій пункт є найголовнішим. 

Зазначимо, що Зеленський також запевнив, що Україна отримуватиме додаткові ракети для систем Patriot без пауз, а от щодо надходження  додаткових систем Patriot конкретики поки немає.

Довгоочікувана військова допомога від США допоможе Україні призупинити наступ Росії в найближчі місяці, але гостра нестача військ і перевага Москви у вогневій потужності не дадуть Києві відновити контрнаступ раніше 2025 року, вважає Washington Post. При цьому брак підготованих кадрів є гострою проблемою для української армії.