UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський доручив створити комісію з розслідування аварії Ан-26

Президент 26 вересня вилетить в Харківську область.

Президент Володимир Зеленський 26 вересня екстрено вилетить в Харківську область, де сталая авіатроща військового літака.

Президент дав доручення прем'єру Денису Шмигалю створити урядову комісію, щоб розслідувати причини і обставини трагедії.

За словами Шмигаля, Державну комісію створили під головуванням віцепрем'єр-міністра Олега Уруського для якнайшвидшого з'ясування обставин трагедії та надання всієї необхідної допомоги постраждалим. До складу комісії увійдуть Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр оборони Андрій Таран, голова ДСНС Микола Чечоткін, голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер та інші посадові особи.

Як повідомлялося, сьогодні о 20:50 біля м Чугуїв на відстані близько 2 км до військового аеропорту сталося падіння літака АН-26 ВС України військової частини А 4104, з подальшим загоранням.

Підрозділи МВС виконують свою роботу: На місці працюють рятувальники ДСНС. Район катастрофи оточений поліцейськими. На літаку знаходилися військові льотчики і курсанти Інституту повітряних сил імені Кожедуба. За попередніми даними на борту було 28 осіб. Станом на 22:00 за даними ДСНС підтверджена загибель 22 осіб.