UA / RU
Підтримати ZN.ua

Здетонував фрагмент міни "пелюстки": у Ізюмі постраждали семеро підлітків

Частину неповнолітніх госпіталізували з осколковими пораненнями.

Ввечері п’ятниці, 3 лютого, внаслідок підриву частини протипіхотної міни "пелюстки" було поранено сімох підлітків у звільненому від російських окупантів місті Ізюм Харківської області. Про це повідомив очільник ОВА Олег Синєгубов у Telegram.

"Сьогодні близько 20:00 в Ізюмі 7 підлітків (3 хлопців та 4 дівчат) 14-17 років знайшли фрагмент протипіхотної міни "пелюстка". Один з підлітків підняв його із землі та кинув поруч з іншими. Міна здетонувала", – розповів він.

За даними Синєгубова, усі неповнолітні дістали осколкові поранення через вибух. Вони перебувають у задовільному стані, хоча п’ятьох госпіталізували в Ізюмську лікарню.

Глава ОВА запевнив, що наразі життю постраждалих підлітків нічого не загрожує.

Читайте також: ЄС виділить Україні 25 млн євро на розмінування територій – Боррель

Водночас, він вкотре нагадав українцям про збереження високого рівня мінної небезпеки в деокупованих районах Харківщини.

"У разі виявлення підозрілих предметів у жодному разі не можна їх брати до рук. Це дуже небезпечно. Необхідно негайно повідомити про таку знахідку спеціалістів ДСНС або поліцію", – наголосив Синєгубов.

Раніше в ДСНС припустили, що після завершення війни Росії проти України на очищення всієї території нашої держави від вибухонебезпечних предметів може знадобитися більше ніж десять років.