UA / RU
Підтримати ZN.ua

Збройним силам урочисто передали нову та відновлену техніку

Серед неї танки, БТР, нові бронеавтомобілі та протитанкові керовані ракетні комплекси.

Автор: Василь Артюшенко
В чому зміняться армійські та флотські звання
В чому зміняться армійські та флотські звання
Бездіяльність уряду вдарило по державним і приватним підприємствам ОПК
ЗСУ отримують як нову, так і відремонтовану техніку
Аудит держконцерну обіцяють провести з 2017 року

Збройні сили України отримали від державного концерну "Укроборонпром" та приватних зброярів 70 одиниць військової техніки.

Київський бронетанковий завод, що входить до складу Концерну, передав українським військовим три відновлених танки Т-72 та п'ять БТР-3. Від інших підприємств "Укроборонпрому" військові отримали два десятки високоточних протитанкових комплексів "Стугна-П" та три десятки "Корсарів", а також мобільну РЛС кругового огляду "Дельта", яка розроблена та виготовляється ДП НДІ радіолокаційних систем "Квант-Радіолокація". Також передано шість спеціалізованих броньованих автомобілів для перевезення особового складу "Варта" та "Новатор", і п'ять 82-мм мінометів "УПІК-82".

Загалом підприємства ДК "Укроборонпром" за 9 місяців 2018 року передали війську понад 3500 одиниць озброєння та військової техніки. Понад 2000 з них - нова та модернізована бронетанкова, морська та авіаційна техніка, ракетно-артилерійське озброєння, високоточні протитанкові ракети, системи протиповітряної оборони, радіоелектронної боротьби та зв'язку.

Раніше військові отримали перші БТР-4 з нової української броні.