UA / RU
Підтримати ZN.ua

Збройні сили України отримали унікальні пожежні танки

Львівський бронетанковий завод передав ЗСУ чотири інноваційних танки.

Львівський бронетанковий завод, що входить до складу ДК "Укроборонпром" передало Збройним силам України чергову партію з чотирьох одиниць гусеничних броньованих пожежних машин ГПМ-54. Про це повідомляє Укроборонпром.

Повідомляється, що працівники заводу в досить стислий термін змогли пристосуватися до виробничого процесу відповідно до карантинних обмежень та продовжити виготовлення та ремонт бронетехніки в рамках державних замовлень.

На завершальній стадії капітального ремонту та модернізації на Львівському бронетанковому заводі знаходяться ще три пожежних танки. Згідно з виробничим планом, завод планує завершити їх ремонт до кінця поточного місяця, випереджаючи графік.

"Завод завантажений контрактами в рамках державного оборонного замовлення до серпня 2020 року. В основному, це ремонт та модернізація танків Т-64 для потреб наших військових. Однак, ми сподіваємось до того часу отримати від Міноборони України нове державне оборонне замовлення на 2020 рік, щоб мати можливість працювати і надалі безперебійно забезпечувати військових якісно відремонтованою бронетехнікою," - зазначив керівник ЛБТЗ.

На сучасні танки ГПМ-54 встановлено нове гідравлічне обладнання європейських виробників для забезпечення управління лафетним стволом, бульдозерним обладнанням і механізмом підйому кузова машини, встановлено нове бульдозерне обладнання марки з грейдерним положенням, допрацьовано можливість включення пожежного насоса лафетного ствола для проведення гасіння пожежі без зупинки основного двигуна на місці та в русі.

Наразі даний пожежний танк є єдиним видом броньованої пожежної гусеничної техніки, який є на озброєнні в Збройних Силах України, та є необхідним на складах зброї та боєприпасів для гасіння пожеж різних класів складності де доступ іншої пожежної техніки є неможливим.

Читайте також: Вісім країн в ООН закликали РФ вивести свої збройні сили з України

Нагадаємо, що нещодавно міністр оборони Андрій Таран повідомив про те, що запровадження в Україні карантину у зв'язку з епідемією коронавірусу COVID-19 не вплине на строки служби солдатів-строковиків.