UA / RU
Підтримати ZN.ua

Збройні сили України самостійно вирішуватимуть про дальність ударів із HIMARS – посол США

За словами Брінк, в Україні зараз вирішується доля Європи.

Найближчим часом США передадуть реактивні установки залпового вогню з високою дальністю HIMARS, і українські військові самі вирішуватимуть, на яку відстань стріляти з них, про це заявила посол США в Україні Бріджіт Брінк.

"Уряд США підписав акт про надання пакету збройної допомоги України на 700 мільйонів доларів. У цьому пакеті також включили артилерійські установки HIMARS. Насамперед їх надання має допомогти Україні досягти більшої точності в уражені ворожих цілей, але також отримати артилерійське озброєння з більшою дальністю, ніж є зараз. Питання відстані вирішуватиметься Збройними силами України без нашого втручання".

За словами посла, адміністрація Джо Байдена продовжить постачати нові пакети озброєнь за рахунок коштів, передбачених законом про допомогу Україні на 40 мільярдів.

Військово-політичне керівництво США та України будуть проводити спеціальні консультації, на яких вирішуватиметься кількість та типи постачання озброєнь Україні, з урахуванням ходу бойових дій. США зацікавлені в тому, щоби надати ЗСУ самі ті види озброєння, які вкрай потрібні на лінії фронту.

Брінк заявила, що вона дуже рада очолити команду дипломатів США в Україні. За її словами, вона не вважала б за краще працювати зараз в іншому місці на планеті, тому що в Україні вирішується доля Європи, тому вона хоче допомогти Україні відстояти незалежність.

Читайте також: В НАТО не вірять у помсту Росії за постачання Україні РСЗВ HIMARS

Американський посол підкреслила, що уряд США надаватиме Україні необхідну допомогу та підтримку до моменту перемоги України у війні з Росією. Крім того, американські дипломати будуть активно залучені до процесу координації збройної допомоги від інших партнерів України та її транспортування.

Раніше повідомлялося про те, що в Чорному морі потоплено два десантні катери РФ. Але це не єдині здобутки наших захисників у цьому регіоні протягом учорашнього дня.