UA / RU
Підтримати ZN.ua

Збройні формування РФ вісім разів порушили "тишу" на сході України

Бойових втрат серед військовослужбовців ЗСУ немає.

У середу, 14 квітня, було зафіксовано вісім порушень з боку збройних формувань РФ. Бойовики стріляли поблизу Світлодарська, Золоте-4, Пісків, Невельського, Берегового, Майорська та Павлополя. Про це повідомили в штабі Об'єднаних Сил у четвер, 15 квітня. 

Під час обстрілів противник застосував автоматичні станкові гранатомети, великокаліберні кулемети, стрілецьку зброю, підствольні гранатомети.

Також у районі Майорська ворог двічі здійснив дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

"Поблизу Павлополя було зафіксовано проліт ворожого БПЛА «Орлан-10» з перетином лінії розмежування. Засобами РЕБ БПЛА противника був вчасно подавлений. Бойових втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України немає", - повідомили в штабі.

У штабі вкотре повідомили про ігнорування з боку РФ досягнутих Мінських домовленостей від 22 липня 2020 року. 

"14 квітня передовими підрозділами ЗСУ зафіксовано декілька випадків проведення інженерних робіт окупантами. Зокрема неподалік населеного пункту Крута Балка Донецької області двічі зафіксовано інженерні роботи із застосуванням окопних зарядів, які проводилися із просуванням у бік підрозділів українських захисників", - зазначили військові.

Ще по одному випадку інженерного обладнання зафіксовано на території Донецького аеропорту та поблизу населеного пункту Золоте-5. Про факти порушень Українська сторона СЦКК оперативно повідомила СММ ОБСЄ.

Станом на ранок 15 квітня обстрілів з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Читайте також: Денисова: бойовики утримують в Донбасі 280 громадян України

З 27 липня 2020 року в районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, узгоджене учасниками Тристоронньої контактної групи 22 липня.

У Кремлі відмовилися гарантувати дотримання режиму тиші бойовиками, вкотре заявивши, що Росія нібито не є стороною конфлікту.

11 лютого президент Володимир Зеленський і глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук синхронно заявили, що з початку 2021 року російські окупанти посилили обстріли, і перемир'я в Донбасі фактично не діє. Дії РФ у Києві розцінюють як тиск на ТКГ і зрив Мінських домовленостей.

Пропозицію Кравчука відновити перемир'я в зоні ООС з 1 квітня росіяни відкинули.