UA / RU
Підтримати ZN.ua

Збирав дані про бійців ССО: російського шпигуна засудили до 8 років позбавлення волі

Мешканця Житомирської області завербувала ФСБ.

Мешканця Житомирської області засудили до 8 років позбавлення волі за шпигунство на користь Росії. Обвинувачений зізнався в роботі на ФСБ і розвідувально-підривній діяльності за завданням держави-агресора, повідомили в Службі безпеки України.

Слідство встановило, що 22-річний громадянин України був завербований ФСБ і збирав інформацію про військові частини Житомирщини. Він знімав на відео об'єкти підрозділів Сил спеціальних операцій і готував детальні схеми територій військових частин із зазначенням місцезнаходження контрольно-пропускних пунктів, місць паркування транспортних засобів тощо.

Окремим завданням ФСБ був збір персональної інформації про особовий і командний склад підрозділу ССО. У тому числі, про місця проживання, персональний автотранспорт, маршрути пересування. Поки тривало досудове слідство, обвинувачений перебував під вартою.

Читайте також: Агент ФСБ в Україні планував підірвати провідного фахівця із розробок зразків озброєння для ЗСУ – СБУ

Контррозвідники СБУ затримали агента ФСБ у квітні. Під час обшуків у нього вилучили пристрої зв'язку, за допомогою яких він підтримував контакт з кураторами. Йому інкримінували ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу (державна зрада).