UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зберігається загроза проведення противником морської десантної операції в Чорноморській операційній зоні – Громов

Противник не припиняє наносити авіаційні та ракетні удари морського та повітряного базування.

Загроза проведення противником морської десантної операції в Чорноморській операційній зоні зберігається. Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов у ході пресконференції у Медіацентрі Україна.

"В акваторії Азовського та Чорного морів продовжують перебувати бойові кораблі та підводні човни, які здійснюють підтримку наземних угруповань військ, що діють на приморському напрямку, а також наносять удари високоточною зброєю по об’єктах у глибині території України", - скав він. 

Громов додав, що противник не припиняє наносити авіаційні та ракетні удари морського та повітряного базування, у тому числі із застосуванням літаків дальньої авіації по військових об’єктах та об’єктах критичної інфраструктури і промисловості, транспортних мережах – останнім часом в першу чергу по об’єктах залізниці, намагаючись зірвати нарощування складу та логістику наших угруповань, що діють на Сході України.

"Втрати противника на даний час з початку т.зв. «спеціальної операції» вже складають близько 20% особового складу та до 60% основних видів озброєння та військової техніки. Але, навіть досягнення противником декларованої мети другого етапу т.зв. «спеціальної операції» – окупація Донецької та Луганської областей в їх адміністративних кордонах, найбільш імовірно, не задовільнить його амбіцій, а лише створить умови для розширення агресії", - зазначив Громов.

Він наголосив, що Збройні Сили України разом з іншими складовими Сил оборони виконують завдання з оборони держави. 

Читайте також: Українські військові ліквідували вже близько 26 350 окупантів — Генштаб ЗСУ

Раніше повідомлялося, що російські війська посилюють систему протиповітряної оборони в прикордонних з Україною областях РФ. Загалом на Сіверському напрямку окупанти продовжують забезпечувати посилену охорону ділянки українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях. Щоб не допустити перегрупування українських сил та їх перекидання на інші напрямки, ворог проводить демонстраційні дії.