UA / RU
Підтримати ZN.ua

Збери добрий подарунок: в Україні набирає обертів соціальний проєкт допомоги сиротам та дітям з особливостями розвитку

Соціальний проєкт допомагає здійснити конкретні дитячі мрії.

Проєкт ISOLATED/ІЗОЛЬОВАНІ та фонд «Добрий Самаритянин» закликали  українців приєднатися до всеукраїнського проєкту «Збери добрий подарунок», який покликаний допомогти зібрати іменні подарунки до новорічних свят для тисячі сиріт з інтернатів, дитячих будинків та дітей з особливостями розвитку.

За словами адміністраторки фонду «Добрий Самаритянин» Наталії Терехової, проєкт допомагає вирішити одразу декілька питань, серед яких: здійснення конкретних дитячих мрій, допомога конкретним інтернатам, усиновлення (за шість років акції відбулося 64 випадки усиновлення) та наставництво (наприклад, допомога в отриманні місця роботи чи здобуття освіти після інтернату).

Методика збору подарунків така:

«Cирітство – біда нашого суспільства. Спадщина радянського минулого. Як відомо, у цивілізованих країнах немає інтернатів. Тому наша увага, спрямована сьогодні на цих дітей, а тим більше – наша причетність до змін у  їхньому житті через усиновлення та наставництво – це якість українського суспільства завтра і його руху вперед", - зазначив ініціатор проєкту ISOLATED/ІЗОЛЬОВАНІ Кирило Терещенко.

Також з метою забезпечення системи допомоги у новорічні та різдвяні свята було випущено тематичні плакати від ISOLATED/ІЗОЛЬОВАНІ. Розмістивши такий плакат у своєму під'їзді зі вказаними можливостями матеріальної або нематеріальної допомоги та своїм номером телефону, можна допомогти тому, хто вимушено знаходиться на ізоляції й не має підтримки.