UA / RU
Підтримати ZN.ua

Завідувач складу та шість медсестер "Охматдиту" привласнили ліки на 8 млн гривень

Їх підозрюють у перепродажі лікарських засобів.

Семи працівникам Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" оголосили про підозру у привласненні лікарських засобів на суму близько 8 млн гривень. Мова йде про махінації у період з 2012 по 2015 роки.

Як повідомила прокуратура міста Києва, встановлено, що завідувач аптечним складом лікарні у період з 2012 по 2015 роки привласнювала лікарські засоби на загальну суму близько 3 млн. грн. Ліки вона забирала зі складу під приводом видачі їх для відділення лікарні.

Водночас ще шість медсестер, які несуть матеріальну відповідальність та наділені повноваженнями щодо можливості отримання, зберігання та контролю препаратів, незаконно перепродали лікарські засоби на загальну суму близько 5 млн. грн.

"За результатами досудового розслідування завідувачу аптечним складом НДСЛ "Охматдит" Міністерства охорони здоров'я України повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Шістьом старшим медичним сестрам відділень НДСЛ "Охматдит" Міністерства охорони здоров'я України повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2,3,4 ст. 191 КК України та вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів", - зазначили у прокуратурі.

Досудове слідство у справі триває.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України виявили розкрадання чиновниками і підприємцями ще понад 9 млн гривень у київській дитячій лікарні "Охматдит".