UA / RU
Підтримати ZN.ua

Завдяки UNITED24 та від Японії Україна отримає чимало дронів-розвідників

Вже до кінця серпня до ЗСУ надійдуть понад 200 нових безпілотників.

У четвер Японія оголосила новий пакет військової допомоги Україні, у якому будуть розвідувальні безпілотники, видання JapanToday. А днем раніше міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що Україна отримала перші безпілотники за проєктом «Армія дронів».

Японія в середині серпня поставить Україні десятки розвідувальних безпілотників, яких саме і скільки – не уточнили. Також японці нададуть кілька фургонів для перевезення особового складу та продовольства.

Читайте також: 7 із 10 японців підтримують санкції проти РФ попри вплив на економіку їх країни – опитування

Ще 200 безпілотників Україна отримає завдяки проєкту «Армія дронів», для якого на платформі UNITED24, за інформацією Михайла Федорова вже зібрали 775 млн грн.

«Серед них – одні з найкращих дронів – FLyEye. Їхня дальність польоту 160 км, радіус 50 км, максимальна повітряна швидкість 120 км/год. Це дозволить розвідникам проникати в тил ворога та отримувати важливу інформацію. Також ЗСУ посилять дрони DJI Matrice 300. Безпілотники мають потужні камери та тепловізори», – повідомив Михайло Федоров у Теlegram.

Перша партія цих дронів уже надійшла і скоро буде доставлена на передову. Окрім того, за словами міністра, ведуться перемовини з українськими виробниками безпілотників – компаніями «Скайтон», SKIF та «Укрджет».

Читайте також: Компанія "Baykar", яка виробляє безпілотники, ніколи не продасть їх Росії

Нагадаємо, 3 серпня фонд допомоги армії «Повернись живим» та турецька компанія Baykar, яка випускає легендарні ударні безпілотники Bayraktar, підписали меморандум про співпрацю.