UA / RU
Підтримати ZN.ua

Затриманому судді-хабарнику оголосили про підозру

НАБУ провалило махінацію, сплановану двома суддями.

Судді Голосіївського районного суду міста Києва, якого напередодні детективи Національного антикорупційного бюро "на гарячому" затримали при отримання хабара, повідомили про підозру у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України ("Отримання неправомірної вигоди"). Також про підозру було повідомлено і його спільнику, яким виявився колишній суддя цього ж суду.

Як повідомили в НАБУ, зараз вирішується питання про звернення до Вищої ради правосуддя з метою отримання дозволу на притягнення судді до кримінальної відповідальності.

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ здійснюють із березня 2018 року. За даними бюро, суддя отримав $ 8000 за задоволення цивільного позову на користь позивача про поновлення його на роботі та виплати йому компенсації в розмірі 1,5 млн грн.

Як повідомляють ЗМІ, затриманим суддею Голосіївського райсуду виявився Андрій Васильович Новак, а його спільником колишній суддя цього ж суду Олександр Білик, якому Вища рада правосуддя відмовила у внесенні подання на призначення суддею безстроково.

Зазначимо, що детективи Національного антикорупційного бюро України за три роки існування завершили досудове розслідування і скерували обвинувальні акти до судових інстанцій у близько 130 справах.