UA / RU
Підтримати ZN.ua

Затримано підозрюваного у вбивстві мера Старобільська

За словами затриманого, вбивство Живаги він скоїв з корисливих мотивів.

Співробітники поліції ГУ Національної поліції в Луганській області спільно з працівниками СБУ затримали раніше судимого 22-річного жителя Марківського району, який підозрюється у скоєнні вбивства міського голови Старобільська Володимира Живаги.
Як повідомив у суботу департамент комунікації Національної поліції України, за словами затриманого, вбивство Живаги він скоїв з корисливих мотивів.
"22 лютого о 19.30 він зробив три постріли з пістолета "ПМ". Два з них стали смертельними для міського голови Старобільська", - сказано в повідомленні поліції.
Проведено ряд слідчо-оперативних дій, вилучені речові докази, які свідчать про причетність затриманого до скоєння вбивства.
Підозрюваний затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Зараз у суді вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
Триває досудове слідство у кримінальному провадженні, відкритому за статтею 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 22 лютого був убитий міський голова Старобільська Луганської області Володимир Живага. Дві кулі калібру 9 міліметрів потрапили в голову та шию. Мер був знайдений увечері у дворі міськвиконкому й помер в кареті швидкої допомоги.

Слідство розробляє версії вбивства Живаги з політичних, економічних мотивів і на побутовому грунті.

Володимир Живага - генеральний директор сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Сільгоспхімія", був обраний мером Старобільська Луганської області в результаті місцевих виборів у 2015 році. Балотувався від партії "Наш край". До цього був депутатом Луганської обласної ради від "Партії регіонів", співпрацював з проросійською партією "Український вибір".