UA / RU
Підтримати ZN.ua

Затримано чоловіка, який повідомив про "замінування" Амурського мосту в Дніпрі

Затриманому загрожує позбавлення волі на строк від двох до шести років.

У Дніпрі правоохоронці затримали 32-річного чоловіка, який повідомив про замінування Амурського мосту в місті, внаслідок чого споруду змушені були перекрити. Як повідомляє відділ комунікації поліції Дніпропетровської області, затриманому загрожує позбавлення волі строком від двох до шести років.

Наголошується, що вчора, 26 жовтня, о 20:56 у поліцію надійшло анонімне повідомлення з мобільного телефону про те, що заміновано Амурський міст. Рух транспорту мостом було призупинено на дві години. Після обстеження автомобільного і залізничного ярусів ніяких вибухонебезпечних предметів не знайшли.

Поліція за цим фактом внесла відомості до ЄРДР та розпочала кримінальне провадження з правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками).

Читайте також: У Львові через неправдиве повідомлення про мінування вокзалу евакуювали близько 800 осіб

Раніше в поліції Львівської області розповіли про те, що на електронну пошту Гарячої лінії надійшло повідомлення про замінування 10 будівель готелів та фітнес-клубів. Крім експертів-вибухотехніків будівлі перевіряли кінологи, слідчо-оперативні групи, а також працівники інших служб. Вони не виявили жодних підозрілих або вибухонебезпечних предметів. Загалом через перевірку будівель та прилеглої до них території правоохоронці евакуювали майже 800 громадян.