UA / RU
Підтримати ZN.ua

Затриманий за хабар прокурор виявився родичем Ківалова – Геращенко

Колишній прокурор Шевченківського району Києва був затриманий e понеділок при передачі 150 тисяч доларів за закриття кримінального провадження.

Колишній прокурор Шевченківського району Києва Сергій Нечипоренко, затриманий сьогодні при отриманні хабара в 150 тисяч доларів, є родичем Сергія Ківалова, повідомив народний депутат України Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

"Родич Сергія Ківалова - це була сосба недоторкана для правоохоронної і судової системи. А зараз він лежить обличчям на асфальті", − написав народний депутат.

Геращенко стверджує, Ківалов займався кар'єрою Нечипоренка ще з тих пір, коли останній був студентом Одеської юридичної академії.

"Незважаючи на заяви Сергія Ківалова, про те, що він знає Сергія Нечипоренка, лише по навчанню останнього в Одеській юридичній академії і що той не є його родичем − це неправда.
Вся кар'єра Сергія Нечипоренка проходила під патронатом Сергія Ківалова через їхні близькі родинні відносини", − заявив політик.

На думку Геращенка, кримінальне провадження проти Нечипоренка стане черговим тестом для української правоохоронної та судової системи після справи "діамантових прокурорів".

Читайте також: Ківалов зняв кандидатуру з виборів мера через кримінальні справи – Саакашвілі

Нагадаємо, у понеділок ввечері, 30 листопада, в Києві були затримані заступник прокурора Подільського району Києва і колишній прокурор одного з районів на хабарі у 150 тисяч доларів. За словами прокурора ГПУ Владислава Куценка, який повідомив про затримання, мала місце спроба отримання прокурором неправомірної вигоди за закриття кримінального провадження.

Народний депутат Сергій Ківалов є президентом Національного університету "Одеська юридична академія". Він також очолював Центральну виборчу комісію України у 2004 році. Масові фальсифікації на президентських виборах 2004 року, у тому числі активне використання "каруселей" та адмінресурсу, призвели до масових протестів, які переросли в Помаранчеву революцію. Верховний Суд України 3 грудня 2004 року визнав результати другого туру виборів недійсними, а 8 грудня Верховна Рада затвердила новий склад ЦВК, під керівництвом якого було проведено повторне голосування.

У березні 2015 року Генеральна прокуратура України відновила слідчі дії у відношенні Сергія Ківалова в рамках кримінального провадження, розпочатого 21 листопада 2014 року.