UA / RU
Підтримати ZN.ua

Затриманій на хабарі судді Окружного адмінсуду Києва повідомили про підозру

Вищій раді правосуддя направлено клопотання про тимчасове відсторонення судді від правосуддя.

Судді Окружного адміністративного суду Києва, затриманій на хабарі, повідомили про підозру. Як повідомляє у Facebook Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП), підозру судді підписав керівник відомства Назар Холодницький. САП просить тимчасово відсторонити підозрювану від правосуддя.

Вказується, що суддю підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою). До Вищої ради правосуддя направлено клопотання про тимчасове відсторонення судді від правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності. У Солом'янський райсуд Києва направлено клопотання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Нагадаємо, що 10 травня суддю Окружного адмінсуду затримали під час отримання хабара у 2 тисячі доларів. Як повідомила САП, суддя вимагала в одного з учасників судового розгляду хабар за прийняття рішення на його користь у розмірі 10 тисяч доларів. За даними "Української правди", була затримана суддя Олена Власенкова.