UA / RU
Підтримати ZN.ua

Затриманий батальйоном "Айдар" мер Луганська повідомив про своє звільнення

Сергій Кравченко повідомив, що має намір незабаром повернутися до виконання обов'язків мера.

Мер Луганська Сергій Кравченко повідомляє, що він на волі. Про це Кравченко заявляє у своєму зверненні, опублікованому на сайті міської ради. За словами мера, останні десять днів стали найбільш важкими і складними в його житті.

"Сьогодні я живий і на волі", - йдеться в заяві мера.

Кравченко також додав, що має намір "привести себе в порядок і скоріше повернутися до роботи".

Нагадаємо, мер Луганська Кравченко був затриманий батальйоном "Айдар" 7 серпня при спробі виїхати з міста. В той же день Луганська міськрада виступив із заявою, в якій заперечує намір Кравченко виїхати в Росію. Прес-служба міськради зазначила, що Кравченко слідував в Київ, де планував зустрітися з керівництвом країни.

У зверненні мерії кажуть, "з боку правоохоронних і судових органів Кравченко не пред'являлися ніякі звинувачення або санкції, він не перебуває в розшуку і на сьогоднішній день є чинним міським головою. За всі дні перебування Кравченко під вартою ніхто з офіційних осіб так і не озвучив підстави та причини його затримання. Офіційні звернення направлені в різні міністерства і відомства, всеукраїнські та міжнародні громадські та правозахисні організації".

Кравченко є мером Луганська з квітня 2006 року. З січня 2005 року - голова міської організації Партії регіонів. Під час зимових подій на Майдані у Києві активно підтримував дії тодішньої влади. !zn