UA / RU
Підтримати ZN.ua

Затримали бізнесмена, який постачав росіянам матеріали для будівництва «зубів дракона» ‒ СБУ

Також його компанії платили податки у Росію.

У Києві арештували підприємця, чиї компанії постачали росіянам пісок, щебінь та цемент для будівництва фортифікаційних споруд на тимчасово окупованих територіях півдня України.

Затриманим виявився власник декількох фірм у Бердянську, який після захоплення міста почав співпрацювати із загарбниками, повідомили у Службі безпеки України.

Читайте також: В окупованому Старобільську підірвали автомобіль: повідомляється про ліквідацію колаборанта

Зокрема будівельні матеріали використовувалися для виробництва протитанкових залізобетонних конструкцій, більш відомих як «зуби дракона».

Пізніше чоловік виїхав у Київ, але продовжував керувати бізнесом на захоплених територіях Запорізької області. За інформацією правоохоронців, у Бердянську його персонал «перереєстрував» місцеві компанії згідно «вимог російського законодавства». У результаті чого «податки» з підприємств почали йти у бюджет РФ.

Читайте також: Готували удар по Київській телевежі, ТЕС і не лише. У Києві та Одесі затримали агентів ФСБ

Під час обшуку у житлі бізнесмена виявили документи та докази, які підтверджують співпрацю з окупантами, зазначили у спецслужбі.

Чоловіку оголосили підозру у колабораційній діяльності. Йому загрожує штраф до 170 тисяч гривень, або позбавленням волі на строк від 3 до 5 років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна.

Наразі підозрюваний знаходиться за ґратами.

Читайте також: Шпигував за десантниками для російського ГРУ. СБУ затримала посадовця Київської ОВА

Нагадаємо, у Харкові затримали працівницю дитячого садка, яка у вільний від роботи час допомагала окупантам знаходити пункти базування Сил оборони в обласному центрі.