UA / RU
Підтримати ZN.ua

Затори у столиці — в'їзд вантажівок до Києва буде обмежено: розклад

"Ми вводили такі заходи, але контроль за ними недостатній".

До відновлення транспортного сполучення з наступного тижня буде заборонено в'їзд великогабаритного та великовагового транспорту. Обмеження буде діяти вранці з 07:00 до 10:00 та ввечері з 17:00 до 20:00. Про це на останньому брифінгу повідомив мер Віталій Кличко.

"З понеділка, 18 травня, в'їзд великогабаритного та великовагового транспорту в місто буде обмежене. Нагадаю, ми вводили такі заходи, але контроль за ними недостатній. Я звернувся в поліцію, щоб посилити цю роботу", - сказав Кличко.

Мер додав, що такі заходи необхідні, аби стабілізувати трафік у Києві під час пікового навантаження. Обмеження будуть діяти до повного відновлення роботи громадського транспорту у столиці.

Читайте також: На українському кордоні запрацювали два пункти пропуску для вантажних перевезень

Нагадаємо, Мінінфраструктури оприлюднило покроковий план відновлення роботи транспорту при поетапному скасуванні карантинних обмежень.

Міністр Владислав Криклій зазначив, що до кінця цього тижня Міністерство охорони здоров'я повинно узгодити дати кожного з етапів.

Криклій зазначив, що після відновлення роботи транспорту будуть діяти спеціальні правила: обов'язкове носіння маски, вимірювання температури перед поїздкою, обмеження кількості пасажирів, дезінфекція та соціальне дистанціювання.

Наразі Мінінфраструктури працює з МЗС та авіаперевізниками, аби узгодити відновлення міжнародного авіасполучення.

13 травня Кабмін дозволив пересуватися групами по 8, а не по 2 осіб. На літніх майданчиках кафе дозволили збиратися групами по 4 людини, не рахуючи дітей до 14 років.

Перший етап послаблень карантину стартував 11 травня. Українцям дозволили відвідувати ринки, перукарні, салони краси, відкрили парки та дитячі майданчики.

Відстежуйте динаміку поширення коронавірусу в Україні та світі разом із ZN.UA.