UA / RU
Підтримати ZN.ua

Заступник голови МЗС України обговорив із новим послом Японії співробітництво між державами

Напередодні Сергій Кислиця прийняв вірчі грамоти від новопризначеного японського посла.

В Україні почав роботу новий посол Японії в Україні Такаші Кураі. Заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця 30 січня прийняв від диппредставника Японії копії вірчих грамот, повідомила прес-служба українського МЗС. Сторони обговорили перспективи двостроннього співробітництва між двома державами.

"30 січня 2019 року заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця прийняв копії Вірчих Грамот новопризначеного посла Японії в Україні Такаші Кураі. Заступник міністра привітав нового очільника посольства Японії з початком його дипломатичної місії в Україні", - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що під час зустрічі сторони обговорили поточний стан та перспективи двостороннього співробітництва між Україно та Японією. Також Кислиця та Такаші Кураі обговорили заходи з активізації політичного діалогу, взаємодію у рамках міжнародних організацій, розвиток співпраці у торговельно-економічній, культурно-гуманітарній та інших сферах, що становлять взаємний інтерес.

Такаші Кураі також був послом Японії у Російській Федерації, Кореї та Пакистані.

Раніше дипломатичну каденцію в Україні завершив посол Польщі Ян Пєкло. Президент Польщі Анджей Дуда прийняв рішення про відкликання Яна Пєкло з посади посла в Україні з 31 січня 2019 року. Новим польським послом в Україні може стати нинішній заступник міністра закордонних справБартош Ціхоцький.