UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зараз працівники отримують у десять разів більше повісток, ніж торік — гендиректор «Лісів України»

Підприємство намагається подолати кадровий дефіцит шляхом залучення молоді.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Генеральний директор ДП «Ліси України» Юрій Болоховець розповів, що наразі працівники його підприємства отримують в середньому 100 повісток щодня. Згідно з його повідомленням у Facebook, це у 10 разів більше, ніж минулого року.

Болоховець зазначив, що цифра середня. Наприклад, минулого тижня повістки отримали 119 працівників за день. Декілька тижнів тому — 220. За його словами, «це не означає, що всіх мобілізують», проте темпи мобілізаційних заходів помітно зросли.

Читайте також: Мобілізація в Україні: роботодавці почали завозити гастарбайтерів з бідних країн

Гендиректор «Лісів України» підкреслив, що підприємство є критично важливим для економіки держави, що надає право на бронювання частини співробітників. Проте інші «не ховаються і не бігають». Втім, трапляються випадки, коли людина звільняється, бо не хоче оновлювати свої військово-облікові дані.

Він додав, що на підприємстві намагаються подолати кадровий дефіцит шляхом залучення молоді до 25 років. «Ліси України» також просять залишитися людей пенсійного віку зі здоровʼям, інтегрують демобілізованих працівників та наймають жінок, повідомив Болоховець.

Нагадаємо, раніше Київська міська державна адміністрація повідомила, що у метрополітені столиці працюватимуть більше жінок. Зазначалось, що кадровий дефіцит повʼязаний з мобілізацією та вимушеною міграцією частини працівників підприємства.