UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зараз ми маємо профіцит генерації в енергосистемі, тому є можливість для експорту електроенергії – Галущенко

За словами українського міністра енергетики, доходи з експорту електроенергії можна використати для відновлення потужностей української енергосистеми.

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що наразі наша держава має резерв потужності і це дає можливість експортувати електроенергію до Європи. Про це йдеться на офіційному сайті Міненергетики.

"Зараз ми маємо профіцит генерації в енергосистемі, тому є можливість для експорту електроенергії до європейських країн. Це взаємовигідний процес, оскільки Європа може отримувати електроенергію за прийнятними цінами, а українські генеруючі компанії можуть заробляти кошти", – зазначив Галущенко.

Міністр розповів, що доходи з експорту електроенергії можна використати для відновлення потужностей української енергосистеми.

Голова міністерства енергетики додав, що для України дуже важливе рішення ENTSO-E щодо збільшення можливостей для імпорту та експорту електроенергії між Україною та Євросоюзом.

Читайте також: Тарифи на світло зростуть вдвічі: в Кабміні розповіли, коли очікувати підвищення

Раніше, Франція передала Україні 183 тонни енергетичного обладнання. Вказано, що всього із серпня минулого року надійшло 22 вантажі. Там розповіли, що, наприклад, у березні 2023 року Україна отримала 1389 конвекторів та 11 генераторів від французької громадської організації "Електрики без кордонів".