UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зарано говорити про скасування комендантської години, навіть якщо бойових дій нема – МВС

Крім всього іншого, вона створює правоохоронцям умови для успішного запобігання діяльності диверсійно-розвідувальних груп.

 

Навіть якщо на території певних областей немає активних бойових дій, говорити про цілковите скасування комендантської години наразі зарано. Таку заяву зробив глава МВС Денис Монастирський в ефірі інформаційного телемарафону.

 

"Нам ще прийдеться деякий час жити з комендантським часом по всій країні. Це та можливість, яка створює правоохоронцям умови для успішного відпрацьовування сигналів небезпеки, зокрема, для запобігання діяльності диверсійно-розвідувальних груп… Зарано говорити про повне скасування комендантської години на певних територіях, навіть, якщо там не ведуться бойові дії. Небезпека зберігається по всій Україні ", - підкреслив він.

Читайте також: У Запоріжжі запроваджують тривалу комендантську годину на 9 травня

Зауважимо, вчора в Генштабі наголосили, що, зважаючи на те, що РФ неодноразово звинувачувала Київ у розробці біологічної та хімічної зброї, в Україні зберігається загроза проведення диверсій на обʼєктах хімічної промисловості.

Повертаючись до слів Монастирського, він зазначив: загалом можна вважати, що випробування напружених дні 8-9 травня українська правоохоронна система пройшла успішно, а запровадження комендантської навіть у західних регіонах, де немає бойових дій, але регулярно звучить повітряна тривога – виправдало себе.