UA / RU
Підтримати ZN.ua

Заповзятливі тернополяни підробляли довідки з результатами ПЛР-тестів

Вартість підробки доходила до 500 гривень.

Четверо жителів Тернополя підробляли довідки про результати ПЛР-тестування.

Документи робилися для турагенцій і візових центрів різних областей України, повідомляє сайт Нацполіціі Тернопільській області.

Слідство встановило, що два тернополянина під прикриттям "візового центру", що надає послуги з працевлаштування громадян України за кордоном, організували схему з виготовлення та реалізації підроблених документів про результати ПЛР-тестування.

До цього процесу вони залучили ще двох подільників.

Вартість однієї підробки обходилася замовнику у 200 - 500 гривень.

Довідки використовувалися як видані ліцензовані для перетину кордону іноземних держав.

Читайте також: Країни відкривають кордони для туристів, вакцинованих від COVID-19

"Оскільки" документи "передавалися їм без проведення будь-яких медичних обстежень, інфіковані громадяни уникали карантинних заходів з протидії поширенню пандемії", - йдеться в повідомленні.

Під час обшуків було вилучено десятки готових підроблених документів, численні бланки, засоби виготовлення фальшивок і комп'ютерна техніка.

Зараз вирішується питання про повідомлення організаторам схеми про підозру та обрання запобіжного заходу за фактами, передбаченим ч. 1 ст. 199, ч. 3 ст. 358 КК України.

Раніше Служба безпеки України заблокувала нову схему фальсифікації результатів ПЛР-тестів. Ділки вступили в змову з приватними медичними установами і "якісно" підробляли результати тестів, з внесенням інформації в додаток "Дій вдома". Своїми діями вони могли спричинити поширення пандемії COVID-19.

Також українські прикордонники відмовляють у в'їзді тим, у в паспорті вакцинації вказана російська щеплення "Супутник V" через те, що він не визнаний Всесвітньою організацією охорони здоров'я і Україною, повідомив перший заступник начальника відділу прикордонної служби "Бориспіль-1" Валентин Мельник.