UA / RU
Підтримати ZN.ua

Запорізький гауляйтер Балицький втік до Криму

Зрадник спочатку сам про це повідомив, пославшись на «сімейні обставини», а після хвилі критики видалив свій допис.

Гауляйтер окупованої Запорізької області Євген Балицький поїхав до анексованого Росією Криму. Він спочатку сам про це повідомив у своєму Telegram, але згодом видалив свій допис.

Cкріншот допису Балицького, який пояснив своє перебування у Криму «сімейними обставинами», опублікував український блогер та активіст Сергій Стерненко. 

Як повідомляв сам Балицький, «у зв’язку з сімейними обставинами він змушений якийсь час» виконувати свої обов’язки з Криму. І в тому ж дописі він запевнив, що в окупаційної влади все йде за планом, зокрема підготовка до  «референдуму» про анексію Росією окупованих територій Запорізької області.

Проте пізніше, після хвилі критичних коментарів, Балицький видалив свій допис.

Читайте також: Вранці у Мелітополі прогримів вибух біля будинку гауляйтера Запоріжжя, э поранені

Нагадаємо, 30 серпня також стало відомо про те, що колаборант Кирило Стремоусов втік з Херсона до Росії. Він записав відеозвернення, в якому запевняв своїх прибічників у провалі українського контрнаступу на Херсон. Проте відео, як помітив Сергій Стерненко, було записане в готелі Marriott у російському місті Воронєж.

Додамо також, днем раніше підтвердилась інформація, що у Залізному порту на окупованій частині Херсонської області застрелили депутата-зрадника Олексія Ковальова.